action-task-icon Kokeile
Mielen hyvinvoinnin lähteitä

Tartu pienten kohtaamisten mahdollisuuksiin  

Läheiset ihmissuhteet ovat yksi tärkeimmistä voimavaroistamme elämän erilaisissa käänteissä.
Tehty

Kokemus hyvästä kohtaamisesta voi syntyä myös kertatapaamisella, tuntemattomankin ihmisen kanssa. Myönteinen vuorovaikutus synnyttää hyvinvointia, ja jutusteluhetket erilaisten ihmisten kanssa luovat yhteenkuuluvuutta.

Arki antaa mahdollisuuksia 

Arkisiin hetkiin kaupassa, ulkosalla tai kotikulmilla liikkuessa liittyy useita tilanteita, joita jaamme yhdessä toisten kanssa.  Niissä avautuu mahdollisuus jutusteluun, joka voi tuoda kummallekin osapuolelle jotain uutta ja piristävää päivään.  

Luota tilannetajuusi  

Tarttuisitko seuraavan kerran mahdollisuuteen tekemällä aloitteen keskusteluun. Aloita sanomalla jokin huomio tilanteesta, jossa olette tai sano jokin myönteinen asia tuosta hetkestä tai kohtaamastasi ihmisestä.  

Toisen vastaus saattaa olla vaimea, mutta mikäli vähänkään vaikuttaa siltä, että kontaktia voisi jatkaa, ole rohkea.  Vie keskustelua eteenpäin, kerro jotain itsestäsi ja kuulostele, mikä vaikuttaa saavan toisessa vastakaikua. 

Keskustelun ei tarvitse jatkua kauaa. Pienessäkin hetkessä voi syntyä yhteys toiseen ihmiseen. Oleellista on, että teit aloitteen ja annoit myös toiselle kohtaamisen lahjan.  

Kuulostele, miltä aloitteen tekeminen tuntui ja mitä kaikkea kohtaaminen toi päivään.

Vaikka ensimmäisellä kerralla ei jutusteluhetkeä syntyisikään, uusia tilanteita tulee ja aloitteenteko on seuraavalla kerralla helpompaa.  

Palaa edelliselle sivulle