thinking-task-icon Pohdi
Tunne omat vahvuutesi

Oman tarinan ohjaksissa

Kokoamme kukin elämän myötä kertyneistä kokemuksista ja tapahtumista omaa tarinaamme.
Ruiskaunokkeja niityllä. Taustana sininen taivas ja kukat kurkottelevat kohti taivasta.
Tehty

Iän myötä myönteinen tulkinta kokemuksista on usein helpompaa. Kukin voi myös tulkita omaa tarinaansa ymmärryksellä ja lämmöllä sekä löytää eri elämänvaiheista uusia vivahteita. Myös se, millaista tarinaa kerromme itsestämme toisille, on valintaa.

Oman elämän käännekohtien ääreen pysähtyminen voi auttaa meitä tutkimaan vaikkapa niitä luonteenvahvuuksia, jotka ovat tukeneet selviytymistä. Menneistä kokemuksista voi löytyä tähtihetkiä, onnistumisia tai omien pelkojen voittamista. Kun tällaista huomaa, näkyville nousee myös toivoa, joka on auttanut ja auttaa edelleen selviytymään sekä oppimaan koetusta uutta. Näin voimme luoda pohjaa joustavalle ajattelulle ja toiminnalle jatkossakin.

Vahvuustarina

Millaisia luonteenvahvuuksia sinä löydät omista elämänvaiheistasi? Kirjoita pieni tarina, jossa kuvaat 2­–3 käännekohtaa tai tärkeänä pitämääsi tapahtumaa elämäsi varrelta tähän mennessä. Tapahtumat voivat sijoittua mihin ikävaiheeseen tahansa. Omasta tai perheen valokuva-arkistosta voi olla hyvä apu tapahtumien mieleen palauttajana.

Katso sitten itseäsi noissa elämänvaiheissa omien luonteenvahvuuksiesi kautta. Muistele kuinka toimit – mitä vahvuuksiasi nyt huomaat noissa tilanteissa käyttäneesi?

Mitä hyvää nuo käännekohdat toivat elämääsi?

 

 

Palaa edelliselle sivulle