02.03.2020

Vahvuuksista voimaa

Värikkäitä kukkia isossa kimpussa.
Elämänkokemus on kivijalka, johon pohjautuvat monet luonteenvahvuudet.

Kokemuksen hankkimiseksi ei kuitenkaan ole oikotietä, on vain elettävä pitkä elämä.

Sanotaan, että vanhoilla ihmisillä on valmis arvomaailma ja arvot, jotka ohjaavat meidän valintojamme. Minkälaisista luonteenvahvuuksista ne kertovat?

Meillä on myös paljon voimavaroja, viisautta ja suhteellisuuden tajua. Olemme elämässämme oppineet luovimisen, luovuuden ja luopumisen taidot ja meillä on epävarmuuden sietokykyä, pitkäjänteisyyttä ja särmää – emmehän muuten olisi eläneet vanhoiksi!

Elämän myötä olemme saaneet kohtuullisen terveen omanarvontunteen. Se ei ole tullut helposti. Se on vaatinut nöyrtymistä, rohkeutta katsoa sisimpäänsä ja käydä rehellistä vuoropuhelua oman itsensä kanssa. Kolhuja ja lommoja tulee vieläkin, mutta ne paranevat nopeammin kuin nuorempana. Nauramisen kyky ja itselleen nauramisen taito on myös lisääntynyt. Tiedämme, että maailma ei mullistu, vaikka mokaamme.

Onko vahvuutemme iloisuus ja innostuneisuus, kun tempaudumme herkästi mukaan erilaisiin asioihin ja pystymme iloitsemaan vähästä? Innostuneisuutemme innostaa myös kanssaihmisiämme. Kun ilo osuu kohdallemme, osaamme pitää sen liepeestä tiukasti kiinni.

Hyvä lukija, kuinka monta luonteenvahvuutta laskit? Tiedäthän, että sinulla on nämä kaikki ja monta kymmentä lisää!

                                                                                       Ajan kynä

Palaa edelliselle sivulle